Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig strawberry curd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Här kommer ett syskon till Lemon curd och Raspberry curd! En riktigt härlig och god jordgubbskräm som passar som sås till glass, till att smaksätta grädde, användas i frostingar, fylla muffins/cupcakes och som fyllning till tårtor. Låt fantasin säga vad man kan använda denna goding till! Har man inte tillgång till en mixer så kan man mosa jordgubbarna och sedan koka upp dem med smöret och sockret (enligt receptet) på hög värme, för att jordgubbarna ska söndras ordentligt. Men då måste man ha ständig uppsikt och röra om ofta! Denna curd håller sig i 14 dagar i kylen. Om den ska användas till tårta, ta gärna fram curden i lagom tid innan den ska strykas på. Eftersom curden blir tjock i kylen kan den därför vara lite svår att arbeta med när den är ner kyld.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör de färska/tinade jordgubbarna i en mixer alternativt med en stavmixer.
  2. Häll över jordgubbsmoset i en kastrull, tillsätt smöret och 1 dl av strösockret. Koka upp.
  3. När allt samman har kokat upp, ta kastrullen från plattan och låt blandningen kyla ner en stund.
  4. Blanda ihop äggen och de resterande 1 dl strösockret i en bunke och vispa ihop riktigt pösigt.
  5. Rör ner lite äggsmet i taget i kastrullen och vispa samman allt ihop.
  6. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm på mellanvärme tills curden tjocknat en aning. Det får inte koka/bubbla!
  7. Låt svalna av helt och häll curden i ren glasburk.
  8. Förvaras i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mojsan 18 januari 2013

    Hur länge tar de innan den tjocknar en aning ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.