Här kommer ett syskon till Lemon curd och Raspberry curd! En riktigt härlig och god jordgubbskräm som passar som sås till glass, till att smaksätta grädde, användas i frostingar, fylla muffins/cupcakes och som fyllning till tårtor. Låt fantasin säga vad man kan använda denna goding till! Har man inte tillgång till en mixer så kan man mosa jordgubbarna och sedan koka upp dem med smöret och sockret (enligt receptet) på hög värme, för att jordgubbarna ska söndras ordentligt. Men då måste man ha ständig uppsikt och röra om ofta! Denna curd håller sig i 14 dagar i kylen. Om den ska användas till tårta, ta gärna fram curden i lagom tid innan den ska strykas på. Eftersom curden blir tjock i kylen kan den därför vara lite svår att arbeta med när den är ner kyld.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hur länge tar de innan den tjocknar en aning ?