Chokladmazarin med ljuvlig hallonfromage och hallongelé som toppas med fina blåbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smöret poröst. Riv mandelmassan och rör i den.
Tillsätt ett ägg, i taget under kraftig omrörning. Blanda mjölet med bakpulver och kakao. Rör ner detta i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
- Hallonfromage:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och vispa grädden. Blanda hallon och grädde med yoghurt och florsocker. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
- Blanda gelatinet med ca 2 msk av gräddsmeten, rör sedan ner detta i resten av gräddsmeten under omrörning. Bred moussen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
- Hallongelé:
Blötlägg gelatinbalden i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saft och vatten. Tillsätt gelatinet och rör om. Låt svalna.
Häll geléet på tårtan och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Skär i rutor med vass kniv.
- Garnera med blåbär och lite strimlat citronskal.
Publicerat den
31 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar