Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga bärbakelser

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Chokladmazarin med ljuvlig hallonfromage och hallongelé som toppas med fina blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret poröst. Riv mandelmassan och rör i den. Tillsätt ett ägg, i taget under kraftig omrörning. Blanda mjölet med bakpulver och kakao. Rör ner detta i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  4. Hallonfromage: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och vispa grädden. Blanda hallon och grädde med yoghurt och florsocker. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
  5. Blanda gelatinet med ca 2 msk av gräddsmeten, rör sedan ner detta i resten av gräddsmeten under omrörning. Bred moussen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
  6. Hallongelé: Blötlägg gelatinbalden i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saft och vatten. Tillsätt gelatinet och rör om. Låt svalna. Häll geléet på tårtan och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Skär i rutor med vass kniv.
  7. Garnera med blåbär och lite strimlat citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.