Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga chokladcupcakes!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är det bästa receptet på chokladcupcakes som jag någonsin använt. Jag utgick från ett grundrecept och ändrade på det för att det skulle passa mig när jag gick på utredning om jag var allergisk mot laktos! Passar veganer (om man byter ut äggen mot t.ex. soyagrädde eller andra alternativ) och allergiker alltså!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Placera ut ca 50 miniformar eller 12 stora på en plåt/muffinsplåt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Hacka chokladen i små bitar och smält över ett vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner oljan i äggsmeten. Tillsätt sedan havremjölk, mjölblandning, chili och den smälta chokladen. Fördela smeten i de små formarna eller i 12 stora pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter för de små och ca 16 minuter för de stora.
  2. Låt svalna och dekorera med valfri glasyr eller frosting!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wolonoskaobakao 23 februari 2010

    ska det inte vara 1½ msk kakao för det låter lite mycket med dl?

  • Sandrad81 23 februari 2010

    Nej! Det ska vara mycket! Kraftigt chokladiga!!! Men man kan ju välja att ha mindre om man tycker det är godare! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.