Ett väldoftande nybakat bröd, fortfarande lite ljummet, med en klick riktigt smör eller härlig marmelad av god kvalitet
- det blir inte bättre än så.
Bullarna går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Lös jästen i vattnet, tillsätt socker och dinkelmjöl och arbeta degen i 12 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och arbeta ytterligare 3-5 minuter.
Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk eller plastfolie. Låt jäsa 2-3 timmar.
- Sätt ugnen på 220 grader för varmluftsugn eller 240 grader för vanlig ugn.
- Mjöla bakbordet väl. Lägg bakpapper på två plåtar.
Stjälp upp degen på bakbordet och dela i 2 delar.
Dra ut varje del till en lång längd och skär den i knubbiga bullar, fördela på plåtarna.
När ugnen är varm, kryssa bullarna med en vass kniv och strö lite flingsalt i snitten.
- I varmluftsugn:
Sätt in bägge plåtarna. Spreja uppe och nere med vatten från en blomspruta. Stäng snabbt ugnsluckan och baka i ca 15 minuter.
- I vanlig ugn:
Sätt in bägge plåtarna. Spreja uppe och nere med vatten, stäng snabbt ugnsluckan. Byt plats på plåtarna efter ca 7 minuter och fortsätt att grädda tiden ut.
- Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda och om man tänker på sin vikt håller man sig mätt på dessa bullar länge