Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga Fajitas

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Rykande het kycklingrätt med smaker från Sydamerika. Använd en wokpanna och låt det som är klart stå på eftervärme i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Strimla paprikan, skala löken och strimla även den. Woka paprikan i 1-2 min i torr panna och häll den i en liten ugnssäker form och låt den stå i ugn till servering. Gör samma sak med löken, men tillsätt lite olja först. Stek majsen med ytterst lite olja i ca 5 min. Häll dem i en tredje liten form och låt stå i ugnen.
  2. Hacka den gröna chilin, ta bort fröna. Skala och finhacka två vitlöks klyftor. Stek snabbt på hög värme i olja ca 1 min. Tillsätt de sköljda bönorna och stek ca 2 min. Se till att bönorna inte blir mosiga. Krydda och häll i en fjärde liten ugnssäker form.
  3. Tillsätt 1 dl vatten i pannan (då det ofta fastnar kryddor i pannan) och hetta samtidigt upp en liten kastrull. Hacka den röda chilin, låt gärna fröna vara kvar, och fräs i kastrullen i lite olja. Häll över vattnet från wokpannan och låt småkoka några minuter på låg värme. Strimla kycklingen och stek i olja tills de fått stekyta. Gör sedan som det står på förpackningen.
  4. Häll över det i en ugnssäker form med lock och låt stå i ugnen. Tillsätt buljongtärning, mango chutney till såsen och rör om. Tillsätt tomatpuré och ev vatten för att få en mer rinnande konsistens.
  5. Servera rykande hett med nyvärma tortillas, strimlad sallad, hackad tomat, och mild yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.