- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Rykande het kycklingrätt med smaker från Sydamerika.
Använd en wokpanna och låt det som är klart stå på eftervärme i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Strimla paprikan, skala löken och strimla även den. Woka paprikan i 1-2 min i torr panna och häll den i en liten ugnssäker form och låt den stå i ugn till servering. Gör samma sak med löken, men tillsätt lite olja först. Stek majsen med ytterst lite olja i ca 5 min. Häll dem i en tredje liten form och låt stå i ugnen.
- Hacka den gröna chilin, ta bort fröna. Skala och finhacka två vitlöks klyftor. Stek snabbt på hög värme i olja ca 1 min. Tillsätt de sköljda bönorna och stek ca 2 min. Se till att bönorna inte blir mosiga. Krydda och häll i en fjärde liten ugnssäker form.
- Tillsätt 1 dl vatten i pannan (då det ofta fastnar kryddor i pannan) och hetta samtidigt upp en liten kastrull. Hacka den röda chilin, låt gärna fröna vara kvar, och fräs i kastrullen i lite olja. Häll över vattnet från wokpannan och låt småkoka några minuter på låg värme. Strimla kycklingen och stek i olja tills de fått stekyta. Gör sedan som det står på förpackningen.
- Häll över det i en ugnssäker form med lock och låt stå i ugnen. Tillsätt buljongtärning, mango chutney till såsen och rör om. Tillsätt tomatpuré och ev vatten för att få en mer rinnande konsistens.
- Servera rykande hett med nyvärma tortillas, strimlad sallad, hackad tomat, och mild yoghurt.
Publicerat den
11 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar