Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härliga hallonlängder med mandelmassa och glasyr

 
Skriv ut

Underbart goda längder fyllda med hallon och mandelmassa! Använd vanliga brödformar så håller de formen bra. Receptet räcker till 2 stycken härliga längder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Blanda ner mjölk, kardemumma, socker och ägg, rör om.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp det med lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet och det mesta av mjölet (spara lite till utbakningen). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  4. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt smöret och rör om väl. Fyllningen är klar att användas.
  5. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 40x25 cm. Bred på fyllningen och strö över hallon. Rulla ihop från kortsidan till två längder.
  6. Lägg i 1½ liters brödformar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 35 minuter.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Vispa upp ägget och pensla längderna. Strö över mandelspån.
  9. Grädda nederst i ugnen i 40 minuter.
  10. Låt bullarna svalna under bakduk.
  11. Rör ihop vatten och florsocker. Ringla glasyren över längderna.
  12. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.