Nutella och jordgubb passar alldeles utmärkt ihop! Dessa bullar är verkligen hur goda som helst och hur lätta som helst att göra!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smör i en kastrull.
- Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg, vaniljsocker och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
- Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle.
- Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt ).
- Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tesked nutella och ½ tesked jordgubbssylt.
- Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda bullarna i ca 8 minuter.
- Sikta över florsocker när de har svalnat.
- Klart!
Publicerat den
16 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar