Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härligt krämig kycklinggryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en god lite syrlig gryta med god smak av kokos och kyckling. Jag tog de grönsakerna jag hade hemma men jag kan tänka mig att det skulle även bli bra med minimajs, broccoli, bambuskott eller lite vitkål. Även lite borlottibönor i skulle göra gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kycklingen i små kuber. Stek i smör och olja tills en fin färg är uppnådd och kycklingen är klar. Ta ur pannan. Stek grönsakerna i lagom stora bitar i olja (jag väntade med paprikan, för att hålla den krispig. Tillsatte den precis innan servering). Ta ur pannan. Skaka två burkar kokosmjölk (läs nedan) och häll i kastrullen. Tillsätt currypaste, kryddmixen, hönsbuljong, samt lite currypulver. Pressa i vitlök. Koka upp, rör om och rör ner ost. Tillsätt grönsaker och kyckling och servera med luftigt kokat basmatiris och sallad.
  2. Som LCHF alternativ kan man servera till broccoli!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.