Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hagabullar

 
Skriv ut

Gigantiska kanelsnäckorna, cirka 25 cm i diameter! Perfekt för hungriga nyförälskade par att dela på! Annars räcker varje bulle säkert till fem. Receptet kommer Göteborg och är hemligt men tydligen har det läckt ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan fingervarm (37grader). Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och ev. kardemumma.
  2. Tillsätt så mycket mjöl att du får en smidig deg. Spara 2-3 dl mjöl till utbakningen. Knåda degen blank. Låt den jäsa i övertäckt bunke i 40 min.
  3. Tag upp degen och knåda den lätt. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en avlång kaka, så lång som bänken tillåter och 12 till 15 cm bred.
  4. Bred smör över kakan, strö över socker och kanel och ringla över sirap. Skär ca 3 cm breda långa remsor.
  5. Rulla ihop varje remsa med fyllningen inåt till en stor snurra.
  6. Placera dem på bakplåtspapper, två bullar per plåt och platta till bullarna lätt, så de blir stora och runda. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15-20 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.