Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hålkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lantbröd med 4 olika sädesslag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Värm mjölk, olja och vatten till cirka 37 grader. Häll en del av vätskan över jästen och lös upp jästen.
  2. Tillsätt sedan resten av degspadet. Tillsätt sirap och salt. Tillsätt mjölet så att det blir en lagom fast deg. Arbeta degen väl och jäs den i 30-40 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i fyra lika delar. Arbeta varje del på nytt och kavla ut till kakor på cirka 20 centimeter.
  4. Gör ett hål i kakan och nagga den med en gaffel. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i ugn 200 grader i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.