Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hålkakor

 
Skriv ut

Runda goda bröd med lång mättnad!

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här Smula jästen och häll på degvätskan, rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sirap, matolja, salt och det mesta av mjölsorterna. Knåda degen blank och låt jäsa under duk ca 30-40 min. Knåda degen på nytt, dela i sex bitar. Rulla bitarna till bullar tryck med handflatan så du får runda kakor, ta ett litet glas gör hål i mitten. Ta en gaffel och nagga runt. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 10 min. Grädda mitt i ugnen i 10 min på 225 grader, låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.