Jättegott bröd med knaprig skorpa!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den är upplöst. Häll på resten av vattnet.
- Rör i kesella, ost, salt och större delen av mjölet. Degen ska vara lös. Arbeta den smidig med maskin eller för hand.
- Strö ett tunt lager mjöl över degen. Täck bunken med en bakduk. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
- Arbeta ihop degen i bunken med resten av mjölet. Forma degen med mjölad hand till 2 limpor på en smord eller bakplåtsklädd plåt. Täck plåten med en bakduk. Låt limporna jäsa ca 15 minuter.
- Grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda limporna i ytterligare 30 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
Publicerat den
8 november 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
kul med bröd från halland. det får ju en falkenbergare allt testa =)