Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallandslimpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd med knaprig skorpa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den är upplöst. Häll på resten av vattnet.
  2. Rör i kesella, ost, salt och större delen av mjölet. Degen ska vara lös. Arbeta den smidig med maskin eller för hand.
  3. Strö ett tunt lager mjöl över degen. Täck bunken med en bakduk. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
  4. Arbeta ihop degen i bunken med resten av mjölet. Forma degen med mjölad hand till 2 limpor på en smord eller bakplåtsklädd plåt. Täck plåten med en bakduk. Låt limporna jäsa ca 15 minuter.
  5. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda limporna i ytterligare 30 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.

Kommentarer (1)

  • InHeaven 9 november 2011

    kul med bröd från halland. det får ju en falkenbergare allt testa =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.