- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Även denna är en succé med stykande åtgång. Annorlunga och sjukt god.
Instruktioner
- Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten (Obs pilla bort ettiketten på burken annars fasnar den i kastrullen). Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort.
- Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.
- Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig. .
- Kyl den oöppnade burken i kallt vatten.
Bred ut smeten över pajskalet. Fördela hallonen ovanpå.
- Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad mörk och ljus choklad.
Ställ kallt till serveringen.
Publicerat den
3 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det någon som vet om man kan byta ut digestivekexen mot något? Tacksam för svar.
Gjorde den här som efterrätt till påskmiddagen, supergod å kommer göras igen... Full pott blir de självklart! Lägger upp ett foto också.
Min syster brukar ha krossad dajm överst på denna sjukt goda tårta, supergott!