Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloffeepaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Även denna är en succé med stykande åtgång. Annorlunga och sjukt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten (Obs pilla bort ettiketten på burken annars fasnar den i kastrullen). Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort.
  2. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.
  3. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig. .
  4. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Fördela hallonen ovanpå.
  5. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad mörk och ljus choklad. Ställ kallt till serveringen.

Kommentarer (3)

  • lindajo2 9 februari 2012

    Är det någon som vet om man kan byta ut digestivekexen mot något? Tacksam för svar.

  • mattjejen 10 april 2012

    Gjorde den här som efterrätt till påskmiddagen, supergod å kommer göras igen... Full pott blir de självklart! Lägger upp ett foto också.

  • rosatalo 8 juli 2013

    Min syster brukar ha krossad dajm överst på denna sjukt goda tårta, supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.