Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon-, äpple och citronpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Resträtt som blev en pangrätt. Tömde skåpen på landet, tog lite av varje som var kvar och plussade på med våra egenodlade äpplen. Blev en riktigt mumsig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta och lägg i smord pajform och fördela hallonen jämnt över äppelklyftorna. Blanda mjöl, citronkakemix, vaniljsocker, det rivna citronskalet och 3 msk strösocker och rör sist i smör/rapsoljan och blanda till en smet.
  2. Klicka ut smeten jämnt över äpplen och hallon, strö över kanel och sist strö över 3 msk strösocker. Blir en krispig och god yta då.
  3. Grädda i 20-25 minuter.
  4. Njut med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.