Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon & Mango glass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Härligt somrig och god! Lätt att göra men det krävs en glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

Ta fram de frusna bären och låt tina en stund. Vispa ägg och 1 dl av strösockret poröst, cirka 5 minuter. Tillsätt mjölken och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten tjocknat, 5-7 minuter. Låt svalna. Häll resten av strösockret ½ dl på bären och vaniljsockret. Mixa med stavmixer för ett bra resultat! Häll i bärblandningen och grädden (den ska inte vispas!) i äggsmeten. Låt allt stå kallt en stund i kylen för bästa resultat. Häll smeten i glassmaskinen och följ anvisningarna till din modell.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.