- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Syrligt, sött och frasigt i ett! Hallondessert är både god och lättfixad. Den som har bråttom ersätter vaniljfluff med vaniljvisp på tetra. Från Icakuriren.
Instruktioner
- Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
- Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
- Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
- Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
Publicerat den
29 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
enkelt och gott! Kommer jag göra fler gånger:)
Jag hade bara färska hallon, och det blev mumsigt! Ganska mäktig dessert, som helt klart räcker till 6-8 personer. En klar femma, tack!