Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon med havrefras och vaniljfluff

(2 kommentarer)  
Hallon med havrefras och vaniljfluff Hallon med havrefras och vaniljfluff
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Syrligt, sött och frasigt i ett! Hallondessert är både god och lättfixad. Den som har bråttom ersätter vaniljfluff med vaniljvisp på tetra. Från Icakuriren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
  2. Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
  3. Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
  4. Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras. Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Foan 3 juni 2012

    enkelt och gott! Kommer jag göra fler gånger:)

  • Lindanemon 11 augusti 2012

    Jag hade bara färska hallon, och det blev mumsigt! Ganska mäktig dessert, som helt klart räcker till 6-8 personer. En klar femma, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.