Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god och krämig cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa digestivekexen och blanda med smälta smöret ,van.socker och mandeln. Tryck det i en form med avtagbar kant och ställ det i kylen. Lägg gelatin bladen i kallt vatten. Vispa 1½ dl av vispgrädden. Tag en kastrull och lägg i 1 dl av den ovispade grädden och strösocker. Låt koka på svag värme i 3 min. Lägg åt sidan. Blanda äggulorna väl med lite av det vispade grädden och lägg in den i kastrullen under omrörning. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg in dem i kastrullen och rör tills de smälter. Blanda i resterande vispade grädden. Till sist blanda i crème fraichen . Tag formen från kylen och lägg fyllningen i den. Tryck ner hallon och blåbär, och ställ i kylen 3-4 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.