Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vacker och god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet. Applicera blandningen i en springform 26cm form med löstagbar kant och ställ kallt.
  2. Fyllningen: Vispa samman färskosten och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassan.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd ner i ostmassan.
  5. Värm försiktigt yoghurten och rör ner gelatinbladen tills de har smält, rör ner i ostmassan.
  6. Vispa grädden till fluffig konsistens, och vänd ner i ostmassan.
  7. Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie. Låt stela i kylen minst 4 timmar.
  8. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för gelén. Värm upp blåbärssoppa och rör ner gelatinbladen, låt svalna något innan den slås över på den stelnande cheesecaken.
  9. Skär ut i snibbar garnera med blåbär och mynta, servera...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.