Botten:
Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet. Applicera blandningen i en springform 26cm form med löstagbar kant och ställ kallt.
Fyllningen:
Vispa samman färskosten och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassan.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd ner i ostmassan.
Värm försiktigt yoghurten och rör ner gelatinbladen tills de har smält, rör ner i ostmassan.
Vispa grädden till fluffig konsistens, och vänd ner i ostmassan.
Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie. Låt stela i kylen minst 4 timmar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten för gelén.
Värm upp blåbärssoppa och rör ner gelatinbladen, låt svalna något innan den slås över på den stelnande cheesecaken.
Skär ut i snibbar garnera med blåbär och mynta, servera...