Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och blåbärskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkelt och jättegott. Passar perfekt om man vill mysa till det lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg och socker poröst. Rör sedan ned vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver ordentligt. Tillsätt slutligen margarin och mjölk och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en rund bakform (helst med avtagbar botten). Häll i smeten och strö sedan bären över smeten i mitten av kakan så att du får en kant över längst ut på kakan. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills kakan får en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.