Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 23 cm i diameter.
Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan, lite i taget. Rör smeten slät mellan varven tills du får en slät konsistens.
Bred ut smeten jämnt i formen och grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 min.
Lossa den kalla kakbottnen och diska ur formen. Lägg därefter tillbaka bottnen i formen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst.
Vispa därefter grädden.
Passera hallonen genom en sil med hjälp av baksidan på en sked. Den passerade bärmassan bör bli 2 deciliter.
Låt gelatinbladen droppa av och smält dem färefter på svag värme i ca 1 dl av bärmoset. Blanda med resterande bärmos.
Vänd ner den vispade grädden i äggvispet och tillsätt bärmoset under omrörning. Rör smeten slät.
Vänd sist ner blåbären.
Bre ut moussen jämnt i formen och ställ kylsåpskallt att stelna i ca 2 timmar eller längre.
Lossa tårtan ur formen och garnera med färska bär. Sikta över lite florsocker.