Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och blåbärspaj med kolasmak

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Har ej prövat, men eftersom jag är både hallon och blåbärs frälst, så tippar jag att denna paj slinker ner med ett stort leende på läpparna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut jämnt i en pajform som mäter ca 24 centimeter i diameter. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter eller längre.
  3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Vispa samman kondenserad mjölk och ägg helt slätt. Vänd ner citronsaften.
  5. Varva bär och smet i det förgräddade pajskalet. Ställ åter in formen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare ca 10-12 minuter, eller tills fyllningen stannat.
  6. Servera pajen lätt ljummen med ex vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.