Härliga små portionspajer som smakar sommar!!!
De går utmärkt att frysa, men vänta med att lägga på vaniljkräm och garnering.
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Använd gärna matberedare, men tänk på att bara precis köra samman degen. Låt vila svalt ca 30 min.
- Kavla eller tryck ut degen i formar. Låt stå i frysen ca 5 min. Förgrädda sedan pajskalen i nedre delen av ugnen i 225 grader 15-20 min.
- Vaniljkräm:
Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen sakta på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar. Den får inte koka alls, då kan den skära sig. Låt svalna.
- Lägg vaniljkräm i pajskalen. Strö på bären. Gör gelé av gelésockret enl anvisning på förpackningen. Skeda det över bären. Låt stelna.
- Ät och njut - gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
varför ska man ha vaniljsockret till vaniljkrämen om man inte ska använda den?
Haha! ja de kan man undra..men vad som enas är att vaniljen röre i då krämen svalnat! Men jag måste säga att detta recept var ingen höjdare!
Ja, det kan man verkligen fråga sej. Borde baka kakan och kolla, men då skulle jag ju ha i vaniljsockret i kastrullen, annars blir det ju ingen vaniljsås. Tack för kommentarerna!