Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och blåbärstarteletter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härliga små portionspajer som smakar sommar!!! De går utmärkt att frysa, men vänta med att lägga på vaniljkräm och garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen snabbt. Använd gärna matberedare, men tänk på att bara precis köra samman degen. Låt vila svalt ca 30 min.
  2. Kavla eller tryck ut degen i formar. Låt stå i frysen ca 5 min. Förgrädda sedan pajskalen i nedre delen av ugnen i 225 grader 15-20 min.
  3. Vaniljkräm: Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen sakta på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar. Den får inte koka alls, då kan den skära sig. Låt svalna.
  4. Lägg vaniljkräm i pajskalen. Strö på bären. Gör gelé av gelésockret enl anvisning på förpackningen. Skeda det över bären. Låt stelna.
  5. Ät och njut - gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • amraac 22 augusti 2009

    varför ska man ha vaniljsockret till vaniljkrämen om man inte ska använda den?

  • doppikopp 15 mars 2011

    Haha! ja de kan man undra..men vad som enas är att vaniljen röre i då krämen svalnat! Men jag måste säga att detta recept var ingen höjdare!

  • UllaC 18 mars 2011

    Ja, det kan man verkligen fråga sej. Borde baka kakan och kolla, men då skulle jag ju ha i vaniljsockret i kastrullen, annars blir det ju ingen vaniljsås. Tack för kommentarerna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.