Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och chokladmoussetårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

En egenkomponerad underbart god tårta med härlig fräsch hallonmousse och en len ljuvlig mjölkchokladmousse ovanpå det. Ett plus är att den är lätt att göra och att man gör den färdig dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter med kokos. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och tillsätt i äggvispet. Tillsätt resterande ingredienser, vispa ihop och häll i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter, den ska vara aningen kladdig. Tag kakan ur formen, diska den och lägg tillbaka kakan i formen.
  2. Lägg dom tinade hallonen i en kastrull och mosa med en visp, koka upp, rör i gelésockret och sjud tills det löst sig ca 30 sekunder till en minut. Låt svalna så mycket som möjligt utan att den stelnar, rör i den då och då. Vispa under tiden grädden till ett fast skum. Vänd sedan försiktigt ned hallonpurén i grädden. Häll hallonmoussen över kakbotten och ställ sedan in i kylen.
  3. Vispa grädden till ett fast skum. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Häll ner i en skål, rör ihop äggulorna och rör kraftigt ner i chokladen men bara så att det precis går ihop. Rör ner ca 1/4 av den vispade grädden i chokladblandningen, rör sedan ned resten av grädden lite i taget. Häll den sedan över hallonmoussen, och jämna till ytan. Låt stå över natten för att stelna. Garnera enligt bilden med färska hallon och vit choklad eller efter eget tycke och smak. Sen är det bara att njuta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tiipex 31 juli 2013

    Så HIMLA god! Är ingen tårt fantast men denna kunde jag inte få nog utav! Kommer göras många gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.