Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och fikonmarmelad med lakrits

 
Skriv ut

När kölden sätten in så mysigt att slå sig ner inne, kanske framför en brasa och njuta av ett gott dessertvin tillsammans med den här marmeladen och lite blåmögelost. Tips: Lakritsgranulat finns att köpa på panduro, jättegott att ha i t ex lakritspannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort kvisten på fikonen och skär dem i små bitar. Lägg fikonbitar, hallon, och vatten i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg ner vaniljstång och frön i kastrullen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Rör om ett par gånger så att det inte bränner i botten.
  2. Rör i lakritspulver och syltsocker och koka upp. Sjud ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och och ta bort vaniljstången. Fyll marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.