Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och lakritskladdkaka

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mycket god kaka som en arbetskamrat bjöd på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop ägg, socker, lakritskola och hallon. Tillsätt det smälta smöret och rör ned vetemjöl och salt.
  3. Häll upp smeten i en smord och bröad rund form ( ca 22 cm) med löstagbar botten.
  4. Grädda 16-25 minuter i 200 graders ugn, kontrollera med sticka. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  5. Kyl ned och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.