Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och mandelkakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ibland måste man bara göra det enkelt för sig. De här små kakorna blir färdiga på 30 minuter. De lite sega godbitarna smakar bra med en klick glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skålla mandeln och ta bort skalet. Rosta mandeln torr i en panna.
  2. Hacka mandeln fint eller mal den i en mandelkvarn.
  3. Blanda samman mandel, mjöl, strösocker och råsocker. Rör ner ägg, äggulor och grädde.
  4. Fyll smorda aluminiumformar till hälften med smet. Fördela sedan hallonen i formarna och tryck ner dem lite i smeten.
  5. Grädda kakorna ca 10 minuter och servera dem genast. Pudra över florsocker och bjud gärna lite vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.