Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och marsipanmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins finns i oändligheter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Rulla mandelmassan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär i 24 skivor. Lägg en liten klick hallonsylt (1/2 tsk) på hälften av mandelmasseskivorna. Lägg resterande skivor över dem med hallonsylt och tryck ihop kanterna runtom.
  3. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. I en annan skål rörs ägg, mjölk, matfett och bittermandelolja tills det blandats väl.
  4. Klicka ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop till en jämn smet. Fördela hälften av smeten i 12 muffinsformar.
  5. Lägg en mandelmasserundel i varje och klicka på resten av smeten. Strö på hackad eller flagad mandel och grädda mitt i ugnen i 20-25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.