Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och nektarinpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Perfekt att bjuda på om kompisarna kommer en varm sommardag! Supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mjuka upp smöret i mikrovågsugn, utan att smälta det (det får inte vara rinnande). Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör i en bunke, så att det blir lite smuligt.
  3. Hacka alla nektariner utom en, i gaska stora bitar och blanda med de hela hallonen och potatismjöl. Lägg ner frukten och bären i en smörad form med löstagbar kant och smula degen över hela. Ringla sedan lite ljus sirap över hela pajen för att få en knäckig yta. Skär den sista nektarinen i klyftor och placera på pajen som en blomma!
  4. Stoppa in i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Servera med vaniljglass och eventuellt lite färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.