Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och rabarberdessert

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick tipset på dessa fina kakor i burk av min vännina. Roligt och annorlunda att servera kakorna i. Leta runt i era skåp, ni hittar säkert något fint, t.ex. matburkar, glögglas m.m. De är inte svåra att göra, kan förberedas dan innan om man vill. 4-6 stycken beroende på storlek på glasburk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kakorna och blanda sedan ner smöret. Täck botten av dina glasburkar med kaksmulet.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull på hög värme på spisen. Rör om hela tiden tills saften börjar släppa ur bären. Sänk värmen till medelhög och låt sjuda i 10 minuter. Häll upp på tom burk och låt svalna helt.
  3. Rör ihop ost och strösocker. Vispa grädden till toppar bildas. Blanda ostkrämen med den vispade grädden. Skeda ner ostkrämen över botten i dina glasburkar. Låt stå i kylskåp 2-3 timmar. Häll sedan på kompotten på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.