Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och rabarbersaft från Rostorp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frisk och syrlig kallrörd saft som är busenkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg rabarberbitar och hallon i en stor bunke tillsammans med saften från två citroner. Strö över citronsyra eller vinsyra.
  2. Häll över det kalla vattnet och låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur under ett dygn.
  3. Sila ifrån saften och rör ner sockret i den kalla saften. Saften ska alltså inte kokas alls! För hållbarhetens skull bör man därför frysa in saften.
  4. Tips: Frys in saften i pytsar om ca två-tre deciliter och blanda den frysta saften i en tillbringare med vatten, så får du en härligt kall saft att dricka en varm och solig dag!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.