Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och rosensaft

 
Skriv ut

Frisk fräsch saft som imponerar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg 1 kg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på 6 dl vatten. Koka 10 minuter. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna minst 30 minuter.
  2. Häll tillbaka saften i grytan och tillsätt 6 dl socker per liter avrunnen saft. låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Skumma saften väl.
  4. Tillsätt 1 krm natriumbensoat utrört i lite saft och smaka av med 1-2 dl rosenvatten.
  5. Häll upp saften på varma rena flaskor. Förslut. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.