Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och salmiakparfait

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar (saltlakritskarameller) stött i mortel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum. Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten. Spara några till garnering.
  3. Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar. Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
  4. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. Garnera med krossade maränger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.