Mycket goda bullar, blir nästan som wienerbröd.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut i lite avmjölken. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Tillsätt hälften av matfettet och arbeta till en slät smet. Klicka i smöret och så mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter. Arbeta väl. Jäs övertäckt i ca 30 min.
- Ta upp degen och knåda. Dela i två delar. Kvala ut avlånga kakor. Bred på rumsvarmt smör och strö över lite socker. Vik ihop och skär i 1,5 cm breda remsor. Snurra och formar åttor, som till dubbla wienerbröd. Låt jäsa ca 30 min.
- Lägg en kick sylt på ena siden och en sked vaniljkräm på andra av bullarna (i åttans ringar). Jäs 10 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 min, 240 grader.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar