En läcker dessert som äts nästan som en glass.
Instruktioner
- Rån:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, vaniljsocker, mjöl, kallt vatten till en jämn smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om.
- Klicka ut ca 1 msk smet på en bakplåtspappersklädd plåt, bred ut tunt med hjälp av en slickepott.
- Grädda i 200 grader i 5 minuter.
Forma rånen till strutar och låt svalna. Det går utmärkt att använda ett rånjärn vid gräddningen.
- Hallon och vaniljkräm:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Halvera vaniljstången.Sjud vaniljstången, grädden, mjölken, sockret och äggulorna under omrörning tills krämen tjocknar.
- Krama vätskan av gelatinbladet och rör ner. Låt svalna. Ta bort vaniljstången och vänd ner hallonen.
- Fyll rånen med hallon och vaniljkrämen och toppa med hallon och mynta.
Publicerat den
1 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar