Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon - och vaniljtårta

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

På sommaren använder man förstås färska hallon till den här tårtan. Vintertid kan man ta djupfrysta och bara låta dem få tina helt lätt - det är gott med litet "isiga" bär i tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad kransform och grädda i 200° ca 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad och har fått vacker färg. Pröva med sticka. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
  3. Blanda grädde, äggula, potatismjöl och socker i en tjockbottnad kastrull. Sjud blandningen tills den blir simmig. Rör om hela tiden. Låt krämen svalna och smaksätt med vaniljsocker. Häll krämen i mitten på kakan och garnera med hallonen.
  4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta på svag värme i ett par msk saft. Häll gelatinet i resten av saften under omrörning. Bred blandningen över kakan när den stelnat något, men ännu är halvflytande. Låt tårtan stå kallt en stund före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.