Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbakelse

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Hallon och citron är en underbart god kombination!

Ingredienser

Instruktioner

Gör en form av bakplåtspapper, 35x15 cm. Ställ den på en plåt. Vispa ägg och socker till ett pösigt skum med elvisp eller för hand. Blanda i det rivna citronskalet och mjölet. Häll smeten i formen. Grädda bottnen i mitten av ugnen i 225 grader, ca 5 minuter. Lossa bottnen från papperet och skär av kanterna så att bottnen blir 27x11 cm. Låt den kallna på plant underlag. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp eller för hand. Tillsätt citronskalet och citronsaften. Vispa grädden fast. Vänd ner det i äggsmeten. Krama ur vattnen ur gelatinbladen. Smält dem i en kastrull på svag värme eller i en skål i mikrovågsugnen på högsta effekt i några sekunder. Låt lösningen svalna något. Vispa sedan ner den i en fin stråle i citronsmeten. Klä en räfflad avlång kakform som är 12x28 cm med plastfolie. Ta till så mycket folie att den hänger ner över kanterna. Lägg i hallonen med den kupade sidan mot plastfolien. Frysta bär läggs i otinade. Häll i citronfromagen. Lägg på den gräddade bottnen. Täck med folien. Ställ formen kallt tills fromagen stelnat, 2-3 timmar. Stjälp försiktigt upp längden på en skärbräda. Ta bort folien. Skär av lagom stora bakelsebitar. Garnera eventuellt med några bär. Servera bakelserna genast. De bör ätas färska, men kan djupfrysas. Bjud dem gärna när de är nätt och jämnt tinade. Tips: Den hemlagade fromagen kan bytas ut mot citronfromage på pulver. Gör den enligt anvisningarna på paketet. Följ för övrigt receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.