Mandelmassa och lime i smeten, hallon i fyllningen och krämig grädde på toppen. En underbart kombinerad trio!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt mjölken. Rör varsamt smeten slät. Riv ner mandelmassan och tillsätt limeskalet. Rör försiktigt smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Sockra lätt på den varma kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper att kallna.
- Mosa hallonen till fyllningen och söta med florsocker.
- Dra bort bakpapperet från kakan och bred över hallonmoset. Rulla samman från långsidan med hjälp av smörpapperet.
- Vispa grädden och rör ner Philadelphiaost. Tillsätt florsocker och rör krämen slät.
- Skär upp rullen i lite tjockare skivor. Spritsa lite grädde på varje så att du får små bakelser.
- Garnera med bär och mynta.
Publicerat den
6 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar