Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbrownie med mandel och hallongranité

 
  • Serverar: 4-10 portioner
Skriv ut

Mmmmmm så godt! I receptet ska man använda fyra formar, men det går lika bra att baka kakan i en liten brownieform.

Ingredienser

Instruktioner

Pensla brownieformen och mjöla eller bröa den sedan. Tina knappt hälften av hallonen tills de är nästan mjuka. Smält smör och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite och blanda i ägg, socker, mandel och sist mjöl blandat med bakpulver. Fördela smeten i formarna och lägg på hallonen. Spara eventuellt 4 hallon för dekoration på granitén. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 18-20 minuter. Låt stå några minuter och vänd kakorna ur formarna. Kör de frysta hallonen med florsocker i matberedare till jämn konsistens. Toppa kakorna med en sked granité och servera genast eller låt stå i frys till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.