Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonburgare

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Hamburgare går hem i alla sammanhang. Men medge att du aldrig tidigare sett dem som bakelser. I detta recept fyller vi "bröden" med hallon och mascarpone.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Blanda ner jästblandningen i äggsmeten.
  2. Tillsätt nästan allt mjöl i smeten, men spara lite till utbakningen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt cirka en timma på en rumsvarm och dragfri plats.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar, med ett runt mått eller glas.
  4. Lägg rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
  6. Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Blanda ner mascarponen. Smaka av med vaniljsocker.
  7. Dela bullarna i över- och underdelar. Fördela fyllning och hallon på underdelarna. Lägg på överdelarna på hallonburgarna. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.