Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheescake

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag bara älskar cheescake

Ingredienser

Instruktioner

  1. 2 tårtor Botten Blanda kex med smör. Dela upp massan i två ringar (20 cm i diameter och 4 cm höga). Platta till ordentligt och baka i ugn på 190° 11-14 min.
  2. Fyllning Knåda in citron och vanilj i socker. Lös upp färskosten med vanilj- och citronsockret. Tillsätt Kesella och crème fraiche. Blanda ner ägg i omgångar utan att det blir klumpar. Fyll upp massan i det förgräddade skalen. Baka i ugn på 150° i ca 35 min tills massan stannat.
  3. Jordgubbsspegel Mixa bär och sylt slät i matberedare. Koka försiktigt upp massan. Låt agar agar svälla i vatten, och vispa ner i massan, låt koka upp igen.
  4. Montering Jämna av cheesecaken med en kniv. Fyll spegeln varm på den välkylda cheesecaken. Ställ i kyl tills spegeln har stelnat. Skär försiktigt ut cheesecaken och dekorera med bär.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Timpa 7 januari 2008

    Ser mkt god ut ^^ ska nog göra den nu

  • frucaos 27 oktober 2008

    Mycket god, frisk och fräsch, och vacker att se på. Blir dock ganska tunt om man gör två tårtor - fyllningen blir inte mer än 1 cm hög, och det blir lite i minsta laget. Nästa gång ska jag halvera kexdegen och göra en tårta.

  • marinkovic 17 januari 2009

    Hej Ursäkta min okunskap men vad är agar agar ???????????????????

  • emmaothea 8 september 2011

    Hallo! Vad är agar? :)

  • LillLydia 6 oktober 2011

    Agar agar är gelatin fast inte gjort på djur, :) hittas i lite mer välsorterade hälsokostbutekier.

  • femmeter 17 april 2012

    kan man använda vanlig gelatin om man inte hittar agar agar ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.