Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheescake med vit choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvligt god. från Coop´s mer smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex med smör. Smörj en springform. Tryck ut kexblandningen i botten och en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
  2. Vispa ihop färskost, socker, ägg och citronskal med elvisp så att det blir slätt. Vänd ner hallonen. vänd ner smeten i formen och grädda nederst i ugnen i ca 30 minuter på ca 175 grader tills smeten stannat. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop choklad, créme fraiche och 3 msk socker.
  3. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, ca 6 minuter.
  4. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen ett par timmar eller över natten. Garnera med hallon eller jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.