- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En härlig dessert med smak av friska hallon och nötlikör
Instruktioner
- Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
Häll på nötlikör.
- Krossa digestivekexen till smulor i en bunke.
Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
- Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
Koka upp vatten i en kastrull.
Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
- Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 2 timmar.
Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.
Publicerat den
10 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar