Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härlig "tårta" som du kan bjuda till en kopp kaffe eller som dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smula sönder kexen. Smält smöret och rör samman kexsmulor och smör. Tryck ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
  3. Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade bottnen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
  5. Rör samman ingredienserna till fyllning 2. Bred det över kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Lossa kanten och fördela färska hallon över kakan.
  7. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • pappamat 9 augusti 2009

    Tack Ros för ett väldigt lyckat recept. Blev nog den mest lyckade cheesecake jag gjort, kommer nog snarast upprepas. I Göteborg växte det en hel del hallon vilt denna sommar...

  • Alsing 7 september 2010

    Hej, Ska man lägga på hallonen på den varma kakan eller skall den svalna först? Mvh Åsa

  • ros 7 september 2010

    Hej! Kakan ska svalna innan hallonen läggs på Lycka till! Ha en bra dag!

  • lirarn 27 september 2012

    Jättegod kaka som kommer att göras fler gånger eller kanske med blåbär ...

  • Biinii 9 oktober 2013

    En otroligt god cheesecake! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.