Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake di Savoca

 
Skriv ut

Ur Halv åtta hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning. Häll på Frangelico. Krossa digestivekexen till smulor i en bunke.
  2. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
  3. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
  4. Vispa Philadelphia-osten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
  5. Koka upp vatten i en kastrull.
  6. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
  7. Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
  8. Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
  9. Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
  10. Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i kylskåp i 2 timmar.
  11. Riv lime över tallriken och dekorera med färska hallon just innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.