En härligt god halloncheesecake. Har smakat hos en vän men ej ännu tillagat den själv.
Instruktioner
- Ugn 150 grader.
- Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad, till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, ca 10 minuter.
- Blanda samman philadelphiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ca 40 minuter, tills fyllningen stannat.
- Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning.
Smaksätt med limesaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad.
- Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka i kylen.
- Dekorera med hallon och mynta strax före serveringen.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här tyckte jag var super men min sambo gillade den ej. Men de flesta som smakade den med oss gillade den och vi var 11 personer och en som ej gillade. Jag tyckte den var kanon! :)
Den var god och ganska lätt att göra förutom att den blev inte fast. Det var bara geggigt.
Undrar om det verkligen inte ska vara ägg i chessecakesmeten??? Det brukar alltid vara det i bakade cheesecakes. Gjorde denna cheesecake i går. La då i 3 ägg. Då blev den "fast och fin" och gick att skära i mycket fina bitar.
Ja, det blev ju en fullkomlig flopp eftersom smeten inte stelnade. Första gången jag gjorde cheesecake, så jag följde receptet.