Lättlagad cheesecake med kolasås, hallonsylt och grekisk yoghurt. Denna cheesecake smälter verkligen i munnen!
Instruktioner
- Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser till botten och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Ställ degen i kylen i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Vispa ihop färskost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
- Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
- Lägg generöst med halon på kakan vid servering och ringla över kolasås.
Publicerat den
18 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar