Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake med kolatopp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lättlagad cheesecake med kolasås, hallonsylt och grekisk yoghurt. Denna cheesecake smälter verkligen i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt övriga ingredienser till botten och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter. Ställ degen i kylen i minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop färskost, yoghurt, florsocker och sylt. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna.
  4. Koka ingredienserna till kolasåsen utan lock tills den tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
  5. Lägg generöst med halon på kakan vid servering och ringla över kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.