Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegod cheecake

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen i en matberedare, smält smöret blanda med kexen.
  2. Smörj en springform 25 cm, tryck ut blandningen i botten och en bit upp på kanterna.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 5-7 minuter
  4. Vispa färskost, 1 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt.
  5. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stelnat ca 30 minuter.
  6. Smält under tiden chokladen på låg värme i micron.
  7. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
  8. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager.
  9. Sätt in kakan i ugnen i ca 6 minuter, låt svalna och ställ in den i kylen.
  10. Låt den stå där några timmar eller över natten.
  11. Garnera med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nordan71 2 juni 2011

    God, men smakade för mycket citron för min smak. Lite mindre citron eller skippa den så blir det nog en 5 poängare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.