Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncupcakes

(4 kommentarer)  
Halloncupcakes Halloncupcakes
Skriv ut

Supergoda hallon cupcakes med inspiration från leilas "a piece of cake", godast då det varit frysta och fortfarande är lite kalla vid servering. Jag gör mina cupcakes i muffinsform så de blir höga och fina och inte rinner ut. Receptet är gjort i varmluftsugn och tiden i ugnen kan vara längre i en vanlig ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i citronsaften. Vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Placera ut formar på en vanlig plåt eller på en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  2. Frosting: Rör florsocker och philadelphiaost krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen. Bred frostingen över cupcakesen. Garnera med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • madeleine_lu 27 juni 2010

    Hej! Låter jätte gott. Kan man frysa dom EFTER man haft på frostingen? eller menar du att man kan frysa in dom och göra frostingen då och servera lite kalla som du beskriver? Mvh /Madeleine

  • ellanw 1 juli 2010

    jag fryser dom alltid efter att dom är helt klara med frosting och allt:)

  • Tubbzter 9 september 2011

    Tänkte testa dessa imorgon! Hur mycket salt ska det vara i? Hur många cupecakes blir det av enkelsatts?

  • ellanw 13 september 2011

    Jag använder mig bara en en nypa salt. Hur många det blir beror lite på hur stora du väljer att göra dom. Men för mig brukar det bli mellan 15-25, lite beroende på om jag fyller formarna mycket. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.