Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallondröm

(1 kommentar)  
Skriv ut

Förförisk god cheesecake där den krämiga hallonfyllningen vilar på en botten av krossade, knapriga chokladkakor. Vem kan stå emot!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kläm fast ett bakpapper över botten på en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Smält smöret. Smula kakorna. Blanda smulorna med smöret. Tryck ut blandningen i formen. Låt stå kallt ca 30 min.
  2. Mixa hallonen. Dela äggen. Vispa gulorna, socker och vanilj ljust och pösigt. Rör i osten. Vispa och rör i grädden. Vispa vitorna styva. Vänd ner dem och 2/3 av hallonpurén i smeten.
  3. Varva smet och hallonpuré i formen. Låt stå i frysen minst 6 tim. Ta ut cheesecaken ur frysen. Ganera och pudra med florsocker. Låt tina i kylen 30-40 min. Blir ca 14 bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 26 april 2010

    Hej! Jag vill bara ge dej ett alternativ på degen. Jag har detta recept, men då krossar jag mandelbiskvier. Pröva det, jag lovar att du kommer att tycka om det. Jag ska göra din variant med chokladkakorna, det verkar också jättegott. Jag lovar att komma med bedömning. Ha det gott! Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.