Ljuvlig cheesecake med fyllning av vit choklad och hallon
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula kexen i en matberedare och blanda ner smör, nötter och socker.
Arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Tryck ut degen i botten på formen och låt vila svalt i ca 30 min.
- Fyllning:
Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa.
Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje.
Fördela krämen jämnt i två skålar. Mosa hallonen med strösockret. passera ner det i den ena bunken. Rör om.
Smält chokladen och vänd ner i den andra bunken.
Varva fyllningarna på botten. Dra lite med en gaffel så att de blandas i ett fint mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C.
Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h
- Glasyr:
Rör ihop creme fraiche och socker. Bred ut glasyren jämnt över kakan.
- Garnering:
Garnera med färska hallon och ringla över lite smält vit choklad
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar