Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallondröm med vit choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig cheesecake med fyllning av vit choklad och hallon

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula kexen i en matberedare och blanda ner smör, nötter och socker. Arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i botten på formen och låt vila svalt i ca 30 min.
  2. Fyllning: Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa. Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje. Fördela krämen jämnt i två skålar. Mosa hallonen med strösockret. passera ner det i den ena bunken. Rör om. Smält chokladen och vänd ner i den andra bunken. Varva fyllningarna på botten. Dra lite med en gaffel så att de blandas i ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h
  3. Glasyr: Rör ihop creme fraiche och socker. Bred ut glasyren jämnt över kakan.
  4. Garnering: Garnera med färska hallon och ringla över lite smält vit choklad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.